Helado de mantequilla dorada con nueces (köket.se)

Du behöver:

  • 500 g de leche
  • 500 g grädde
  • 50 g glicos
  • 125 g strösocker
  • 125 g de azúcar moscabado oscuro
  • 240 yema de huevo
  • 1,5 gelatinblad
  • 30 g mantequilla, Brynt
  • 7 g de sal
  • 2 nueces

Haga esto:

  1. Remojar las hojas de gelatina en agua fría.
  2. Batir el azúcar en polvo, azúcar moscabado y las yemas de huevo en un bol hasta obtener una textura esponjosa.
  3. Dorar la mantequilla en una cacerola a fuego medio. Batir constantemente. Cuando la mantequilla empiece a dorarse, estará lista., ställ åt sidan.
  4. hervir la leche, crema y glucosa en una cacerola.
  5. Cuando la crema de leche ha alcanzado el punto de ebullición, Vierta con cuidado el líquido sobre la mezcla de huevo mientras revuelve con un batidor y luego de nuevo en la cacerola.. Cocer lentamente 82 calificador. Batir constantemente en el fondo.
  6. Derrita las hojas de gelatina en la mezcla de crema y mezcle con la mantequilla y la sal..
  7. Colar y ejecutar en una máquina de helados a la consistencia deseada, mezclar al final con nueces trituradas.
  8. Pon el helado en el congelador., tarde en el estomago.

Alitas De Pollo Estilo Búfalo

Kycklingvingarna

  • I kg kycklingvingar
  • Sal, pimienta
  • Rökt paprikapulver
  • Vetemjöl
  • Frityrolja

Starka såsen

  • 10 st röd peppar (Spansk peppar)
  • 2 dientes de ajo
  • I dl brun farin socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • Sal
  • 25 gr smör

Dippen

  • 200 gr blåmögelost
  • 2 dl créme fraîches
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Sal

Servera blekselleri till dippen

Haga esto:

  1. Dela vingarna med en kniv i det naturliga snittet som finns på vingarna.
  2. Krydda med paprikapulver, sal y pimienta
  3. Sikta över mjölet över vingarna
  4. Fritera i 180 calificador, några åt gången
  5. Pressa blåmögelost med gaffel och blanda i creme fraîches och vinägern i en skål. Salta lite
  6. Stek spanska pepparn på mellanvärme i en stor stekpanna så den får lite färg.
  7. Lägg i vitlöksklyftorna (som du har slantat).
  8. Häll i vattnet, äppelcidervinäger och farinsockret i stekpannan.
  9. Låta koka några minuter på svag värme.
  10. Ta allt från stekpannan och häll/lägg i en mixer och inkludera smöret och lite salt.
  11. Kör allt till en slät sås i mixern.
  12. Häll tillbaka såsen i stekpannan och de friterade kycklingvingarna samt montera ner vingarna i såsen så att såsen täcker vingarna.
  13. Servera med dippen blekselleristavarna.

Sommartårta med Jordgubbar och maräng

INGREDIENTES

  • Sockerkaka
  • 80 g mantequilla
  • 1,25 dl strösocker
  • 4 yemas de huevo
  • ½ dl mjölk
  • 1,5 harina normal
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Marängtäcke:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 150 g blandade nötter och mandel
  • Fyllning:
  • Vaniljkräm blandad med vispad grädde
  • Jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU

1. Precaliente el horno a 175 grader.2

2. Sockerkaka: Vispa smör och socker poröst. Separera äggulor och äggvitor, blanda ner äggulorna i smeten. Tillsätt mjölken och sikta i mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en långpanna med kant klädd med bakplåtspapper.

3. Maräng: Vispa äggvitor med hälften av sockret till fast skum, tillsätt resterande socker och vispa till en fast maräng, bred marängen ovanpå sockerkaksmeten och avsluta med mandel och nötter på toppen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 acta, den ska kännas porös och luftig.

5. Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret.

6. Skeda över vaniljkrämen och toppa med jordgubbar.