Chile largo hervido en el filete mandril con chocolate negro.

6 personas
Tiempo: 3 timmar och 45 acta

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 cucharadas de aceite
1 chilifrukt röd (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 laurel
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
sal y pimienta

Till servering:
2 dl crème fraiche

Haga esto:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 horas.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, sal y pimienta.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Thailändsk fiskgryta med räkor.

6 personas
Tiempo: 40 acta

Du behöver:
3 citrongräs
1 cucharadas de aceite
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 diente de ajo (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
1 msk hackad koriander
sal
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Haga esto:
Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna).
Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund.
Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset.
Låt koka upp.
Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs.
Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp citrongräset.
Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
Si desea más potencia, también se puede rematar con chiliflakes.
Servir con arroz jazmín.

pollo cajún con chorizo ​​picante.

6 personas
Tiempo: 1 timme och 20 acta

Du behöver:
2 cebollas amarillas (klyftade)
2 dientes de ajo
1 msk smör
1 cucharadas de aceite de oliva
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 crema dl
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 chilifrukt röd (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 laurel
1 hel majskyckling
3 MSK soja
4 chorizokorvar, como 300 g

Haga esto:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, agua, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chile en polvo, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.