La tentación de Jansson

Haga esto
1. Comience por calentar el horno a 200 ° C.
2. Pelar las patatas y cortar en tiras. Pelar las cebollas y luego cortarlo en finas medias lunas.
3. Freír la cebolla en rodajas suaves en la mantequilla a fuego lento.
4. Engrase un molde para hornear y empezar capas de patatas, cebollas y anchoas (guardar el caldo de una de las latas). vueltas finales con patatas no hay en la parte superior.
5. Hervir la crema mezclada con leche. Vierta el caldo gräddmjölken y la anchoa de la fuente de horno.
6. Espolvorear con pan rallado y hacer clic en la mantequilla.
7. Hornear Jansson tentación en la parte inferior del horno en 60-90 acta.
Añadir en papel de aluminio si se pone demasiado color.

Chile largo hervido en el filete mandril con chocolate negro.

6 personas
Tiempo: 3 timmar och 45 acta

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 cucharadas de aceite
1 chilifrukt röd (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 laurel
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
sal y pimienta

Till servering:
2 dl crème fraiche

Haga esto:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 horas.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, sal y pimienta.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Thailändsk fiskgryta med räkor.

6 personas
Tiempo: 40 acta

Du behöver:
3 citrongräs
1 cucharadas de aceite
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 diente de ajo (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
1 msk hackad koriander
sal
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Haga esto:
Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna).
Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund.
Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset.
Låt koka upp.
Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs.
Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp citrongräset.
Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
Si desea más potencia, también se puede rematar con chiliflakes.
Servir con arroz jazmín.

pollo cajún con chorizo ​​picante.

6 personas
Tiempo: 1 timme och 20 acta

Du behöver:
2 cebollas amarillas (klyftade)
2 dientes de ajo
1 msk smör
1 cucharadas de aceite de oliva
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 crema dl
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 chilifrukt röd (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 laurel
1 hel majskyckling
3 MSK soja
4 chorizokorvar, como 300 g

Haga esto:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, agua, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chile en polvo, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.

Tacopaj

För 4 personas

corteza de la empanada

4 dl mjöl
50 g de margarina / mantequilla
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl de leche / suero de leche

hacer esto:

Mezclar la harina, bicarbonato de sodio y la sal con la mantequilla y añadir la leche o suero de leche. Trabajar rápidamente en una masa.
Añadir fría 30 acta.
Presione el formulario y pre-hornear el 10 acta 225 C.

Fyllning:

500 g de carne picada (carne picada de vacuno picada o mixta)
nbsp;1 cebollas (hackad)
nbsp;1 bolsa de mezcla para tacos
2 cucharada de harina
1 dl vatten (bueno)
2 dientes de ajo (hackade)
4 tomates (hackade)
4 feferoni, en trozos más pequeños
2 crema fresca dl
4 cucharada de mayonesa
1 dl ost dividido

hacer esto

El horno debe estar en 250 C.
Dorar la carne picada con la cebolla.
Añadir el condimento para tacos y los dientes de ajo picados.
Moverse un poco.
Espolvorear con la harina y se remueve adecuadamente.
Añadir agua y cocer a fuego lento para regular 10 acta.
Verter en molde de tarta.

Añadir los tomates (y feferoni) de carne picada. Mezclar la crema agria con mayonesa y difusión sobre los tomates y feferonin.
Espolvorear con queso.
Dejar reposar en el horno 15-25 acta.